DAY 3 (NL) Belgium Bordelio Programma

Belgium Bordelio

« nieuW. Wat is er nieuw ? Wat is het nieuwe ? En wat is het verband met het oude? We zoeken het uit van de wortel tot de kruin. Zich voedend aan de mineralen en aan het fruit. Zien hoe de horizon zich al uitstrekt bij elke voetstap die we in de aarde planten op ieder moment..."
(Dante Bertoni)

De 9e editie van het fiEstival speelt zich af:
INdoor : van 7 tot 10 mei 2015 in le Senghor & in la Boutique maelstrÖm 4 1 4
OUTdoor : vanaf 3 mei in la Boutique maelstrÖm 4 1 4 en in de stad ! (meer info, zie onder)...

DAY #3
ZATERDAG 9 MEI > 11 uur
"Belgium Bordelio"
Le Senghor

Big FiEsta en Samenkomst ! In het volledige Senghor
Zaterdag is dé dag van de jaarlijkse, rituele samenkomst... Waar alle activiteiten minder formeel worden, waar al het publiek elkaar kruist en waar het publiek en de artiesten alles delen: de tijd, de poëzie, het voedsel en een Slam-Jam finale...

11h00 > 14h00 Schrijfateliers van het réseau Kalame voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.

15h00 > 16h00 'De nieuwe kleren van de keizer' : Spektakel voor kinderen (en volwassenen) door Laurence Vielle (BE), tekst en performance, muzikaal bijgestaan door Vincent Granger (FR) en Bertrand Binet (FR)

16h00 > La Roue des Poètes (Het Wiel van Dichters) "Belgium Bordelio": Onder het thema "het Babel van de talen" verzamelen zich 30 dichters (waarvan een aantal Nederlandstaligen en Franstaligen opgenomen zijn in de Belgische anthologie "Belgium Bordelio") in een heus Wiel bestaande uit 9 locaties die dienst doen als 'haltes' in een poëtische wandeling waarbij het publiek circuleert van de ene locatie naar de andere... Bepaalde haltes worden totale artistieke installaties en performances die gedurende het hele Wiel onophoudelijk te bezichtigen zijn, waaronder "Glossolalie" van Frédéric Dumond (FR) en "Butho An Neuf" van BramP (BE) en Eugenio Sanna (IT).

18h00 > Petr Váša – performance van de Tsjechische artiest Petr Váša, visuele en sonore poëzie, met een geheel eigen, uitgevonden taal... In de tuinen van de Senghor.

18h30 > PoËtisch Banket... Buffet bereid door het maelstrÖm-team en door de genodigde artiesten en dichters. Het buffet wordt evengoed gespijsd door een groeiend aantal deelnemende winkeliers (restaurants, snacks, etc.) uit de Jourdan wijk. Uitgegroeid tot een klassieker en een gezellig samenzijn.

20h30 > 0h00 Méga Slam-Jam Finale...
De Slam-Jam, gepresenteerd door Milady Renoir (BE) en Andy Fierens (BE), wordt ingezet door de Franse slammer Félix Jousserand en door vier van Belgiës beste slammers: Joy, Youness Mernissi, L'Ami Terrien en Volauvent. De Jam is evengoed open voor publiek, op inschrijving ter plaatse! Met muzikale begeleiding door la Troupe Poétique Nomade. Tijdens het verloop van de Jam, wordt ook de Prix Paroles Urbaines 2015 afdeling Slam onthuld!

 Volle prijs : 7€ - voorverkoop en gereduceerde prijs : 5€

kijken ook naar het volledige programma van het fiEstival 2015!

 

Ajouter un Commentaire


Code de sécurité
Rafraîchir

Inscrivez-vous à notre liste de diffusion

* champ obligatoire


Partenaires morauxPartenaires institutionnelsVideo© fiestival.


Web by conceptio: Software house - Support by exedere: Posizionamento motori di ricerca